Informatii

INDEPARTARE TATUAJ CU LASER- INFORMATII PRINCIPALE:

Nd:YAG Q- Switch Laser si PicoLaser, Tehnologia cea mai avansata utilizata pentru indepartarea tatuajelor

INDEPARTARE TATUAJ CU LASER- INFORMATII PRINCIPALE:

1- LASER-ul de indepartare a tatuajelor actioneaza asupra pigmentului de tatuaj si NU asupra pielii.

2- LASER-ul NU afecteaza tesutul cutanat.

3- Prin intermediul tehnologiei LASER, indepartarea pigmentului de tatuaj se face progresiv in timp, pe parcursul a mai multor sedinte de tratament, programate la interval de 6-8 saptamani intre sedinte.

4- Numarul de sedinte necesare indepartarii tatuajelor NU se poate determina cu exactitate si depinde de numerosi factori: tipul tatuajului, zona unde este realizat, vechimea tatuajului, dimensiunea tatuajului, tipul si culorile pigmentilor, tehnica folosita pentru tatuare, varsta, starea de sanatate si modul de viata a clietului, etc.

5- Ingrijirea post- tratament are un rol esential in vindecarea corecta a zonei tratate.

SEDINTA DE TRATAMENT:

1- Procedura se executa dupa aplicarea pe zona ce urmeaza a fi tratata a unui produs cu efect anestezic si antiseptic.

2- Sedinta de indepartare a tatuajului dureaza intre 10 min. si 60 de min..

3- Senzatia perceputa de catre client in timpul sedintei este: o durere suportabila si similara ca intensitate cu procedura de pigmentare sau efectuare a unui tatuaj permanent insotita de o posibila senzatie de incalzire a zonei tratate.

4- In cazul indepartarii tatuajelor faciale (cum sunt sprancenele) exista posibilitatea ca zona tratata sa se inflameze (se recomanda antialergice- Aerius sau Claritin- 1 capsula/ zi, timp de 3 zile).

5- In timpul procedurii si un interval de timp relativ scurt dupa finalizarea sedintei de tratament, la anumiti clienti, zona tratata poate prezenta o sangerare moderata si/ sau eliminare de limfa.

6- La un interval de 24-72 ore dupa interventie, pe zona tratata incep sa se formeze coji, care urmeaza sa se desprinda in mod natural in 7-14 zile de la interventie.

MODUL DE INGRIJIRE- INFLUENTEAZA FOARTE MULT REZULTATUL FINAL INREGISTRAT IN URMA TRATAMENTULUI DE INDEPARTAREA A TATUAJULUI CU LASER!!!

In primele 24 de ore se administreaza gheata cateva minute de cate ori este posibil.

1- Pe zona tratata ESTE INTERZIS sa se aplice vreun produs, de orice natura ar fi respectivul produs!!!

2- Doar in prima zi, zona tratata se spala delicat cu apa calduta pentru indepartarea eventualelor picaturi de sange si/ sau limfa iar stergerea se face prin tamponare usoara cu un servetel curat (nu prosop).

3- NUMAI DUPA CE COJILE AU CAZUT si numai cu acceptul sau la recomandarea operatorului se pot aplica anumite creme emoliente/ de hidratare/ cicatrizante. 

4- Zona tratata TREBUIE mentinuta permanent curata, uscata si aerisita pe tot intervalul procesului de vindecare.

5- Pentru situatia prezentata mai sus la punctul 4- indepartare tatuaje faciale ce determina o inflamare a zonei- se recomanda se se ia antialergice (Aerius sau Claritin- 1 capsula/ zi, timp de 3 zile). Pentru cazuri de exceptie, operatorul poate recomanda si antiinflamatoare uzuale.

6- Zona tratata NU trebuie lezata (zgariata, frecata, etc.) pentru a NU se desprinde in mod fortat cojile formate peste zona tratata.

7- Este INTERZIS in timpul procesului de vindecare (min. 2 saptamani) ca zona tratata sa fie expusa la soare sau solar, sauna, piscina, efort fizic intens ce provoaca transpiratie abundenta.

In cazul PICOLASER, nu se formeaza coji, iar vindecarea dureaza cateva zile.

VINDECAREA INCORECTA A ZONEI TRATATE PRIN FORMAREA DE CICATRICI CHELOIDALE poate sa se intample doar in urmatoarele cazuri:

1- Utilizarea unui LASER nepotrivit (de ex. laser petru epilare definitiva) sau a unei tehnologi LASER mai veche ce are o incidenta importanta pentru piele.

2- Setarea parametrilor tehnici ai LASER-ului la valori neadecvate (de ex. energii foarte mari)

3- NU au fost respectate recomandarile post- tratament indepartare tatuaj cu LASER.

4- Tatuajele realizate cu produse necorespunzatoare si prin alte tehnici decat cele acceptate si realizate intr-un cadru legal (de ex. tatuajele exacutate cu cauciuc, pasta de pix sau alte produse nerecomandate de specialisti prin inteparea tesutului cu diverse obiecte ascutite) sunt cazuri cu risc de vindecare cheloidala.

Contraindicatii:

  • Persoanele care au consumat bauturi alcoolice si/ sau stupefiante inainte de efectuarea sedintei.
  • Femeile insarcinate sau care alapteaza.
  • Persoanele care sufera de urmatoarele boli: hemofilie, epilepsie, boli transmisibile, boli de inima, diabet zaharat, afectiuni dermatologice, hepatita B, hepatita C, HIV/ SIDA.
  • Persoanele sub tratament medicamentos ce contravine procedurii de scoatere a tatuajului prin metoda laser.

PRETURI

6 Posibile reactii adverse in urma tratamentului cu laser de indepartare a tatuajului

 

  1. Umflatura

Factori

Corpul uman este echipat cu un sistem de protecție internă care începe de fiecare dată când simte că un atac este pe cale să aibă loc. Folosirea laserului pentru a șterge cerneala din corpul tău nu este exact asalt în termenul convențional, dar corpul tău nu se gândește la asta. Orice lucru care vă rănește corpul este un dusman, iar pentru a supraviețui, mecanismele de protecție biologică trebuie să fie instalate de catre organism.

 

Tratament


În primul rând, umflarea nu este o reacție alergică. Mențineți umflarea sub control, punând pachete de gheață pe zonă. Faceți acest lucru imediat după procedură și la fiecare câteva ore după aceea, pentru a păstra umflarea la atingere. Rețineți că acest lucru ar trebui să dureze o zi întreagă, cel mult, după tratamentul cu laser. Până la urmă, corpul tău și-a dat seama că nu este sub atac, până la urmă și își va reduce apărările fiziologice.

  1. Inghetare


Efectul de inghețare, ca și umflarea, este unul dintre efectele secundare imediate ale îndepărtării tatuajului cu laser. Nu este nici pe departe la fel de bine cum arată, dar prezența sa post-procedură poate însemna un lucru bun pentru pielea ta.

 

Cauze


Acest efect este numit ca atare datorită asemănării sale cu – ai ghicit – înghețarea. Când laserul aterizează pe secțiunea pigmentată a pielii, căldura produce o reacție chimică cu cerneala. Temperatura ridicată determină formarea de gaz sau plasmă, care sunt apoi eliberate în straturile mai superficiale ale pielii. În aceste straturi, gazul sau plasma devin dioxid de carbon. Dioxidul de carbon interacționează cu tatuajul. Tatuajul se înmoaie și devine alb, luând aspectul înghețării, de aici și termenul. În cele mai multe cazuri, acest lucru apare până la 30 de minute după o sesiune.

Cum sa procedezi

Este posibil ca înghețarea să nu fie foarte plăcută, dar nu lăsa aparițiile să te păcălească. Că tatuajul tău devine alb și pufos este un lucru bun, deoarece înseamnă că laserul a pătruns în pielea ta și în pigmentul tatuajului.Totuși, nu există nicio cauză pentru alarmă. În general, efectul se stinge de la sine, Durează câteva minute după ședința de îndepărtare a tatuajului cu laser. Este cel mai evident după prima procedură; după ce ai mai multe ședințe, înghețarea nu mai apare la fel de mult.

  1. Vezicule


Ați rămas vreodată sub soare atât de mult timp încât s-au format basici??  Dacă aveți tatuajul șters prin laser, așteptați-vă să treceți din nou prin aceeași senzație.

 

Cauze


În procesul de îndepărtare a tatuajului, căldura intensă din laser determină dezintegrarea pigmenților de cerneală. Când se întâmplă acest lucru, vasele de sânge din jur se rup, rezultând formarea de blistere superficiale. Adesea, aceste vezicule sunt alcătuite din apă și cerneală pentru tatuaje. Sunt destul de dureroase, dar îți spun că procesul de vindecare a început.

Tratament

Când ai de-a face cu blistere, există o singură regulă cardinală: să nu le spargeti niciodată! Ele servesc pentru a vă proteja pielea de infecții și, cu o îngrijire corespunzătoare, vor dispărea complet fără complicații.Pentru vezicule intacte, lăsați-le așa cum sunt. Pentru blisterele crăpate, acoperiți-le larg cu un bandaj, asigurându-vă că suprafața bandajului acoperă câțiva milimetri deasupra plăgii.Aplicați în mod repetat unguent antibacterian pe zona afectată (în special pentru vezicule deschise). Abține-te de a le atinge direct cu mâna. Limitați activitatea fizică pentru a reduce transpirația la minimum. Incercati sa le hidratati cat mai putin.De asemenea, fiți în căutarea semnelor de infecție. Acestea includ febră, blistere pline de puroi și ganglioni limfatici măriți. Dacă acestea sunt prezente, contactați imediat medicul.4. Pruritul – mancarimi

 

Îndepărtarea tatuajului cu laser nu este exact un proces fără durere, așa că mâncărimea după procedura este obișnuită, chiar asteptata. Din fericire, există metode pe care le puteți face pentru a nu vă pierde cu firea din cauza mâncărimii înnebunitoare sau sa va scapinati indepartand curstele, astfel ducand la aparitia semnelor asupra tesutului.

Factori

Mâncărimea indică faptul că sistemul tău imunitar a început să vindece zona tratata. Corpul tău antrenează un proces complex de vindecare care implică coagularea sângelui, tricotarea pielii și cicatrizarea.Această senzație inconfortabilă se poate datora și pielii uscate, deshidratate. Laserul, fiind o sursă de căldură intensă, sporește umiditatea pielii tale. Acest lucru lasă pielea senzație de uscaciune, iar pielea uscată este practic sinonimă cu mâncărime.

Tratament

Puteți spune că mâncărimea este o bătălie de voințe. Tentația de a face acest lucru poate fi masivă, dar nu trebuie să zgârieți zona afectată! Zgârierea poate rupe pielea sensibilă, iar acest lucru ar putea duce la o serie de probleme.Puteti ameliora mancarimea cu un antialergic Aerius. O pastila pe zi timp de 3-4 zile.Odihniti-va. Obisnuita de a sta sub dus pentru a ameliora senzatia, nu este potrivita. Apa in excers hidrateaza crusta, care se va inlatura imatur. Ceea ce duce la semne asupra pielii.

  1. Coji-crusta


Cojile sunt o parte dintre cei mai buni indicatorii mai buni ai vindecării pielii. Uneori, uscarea și crustele apar odată cu formarea scabiei, iar această combinație te poate convinge să te zgârii sau  sa desprinzi coaja nenatural. Nu, nu se permite lovirea, fractionarea sau inlaturarea cojilor.

Etiologie


O scabie se referă la „haina” plasată peste piele pentru a acoperi zona expusă, deoarece corpul tău vindecă rana prin crearea unui nou strat de piele. Acestea oferă o funcție de protecție pe măsură ce pielea nouă este creată, așa că este obligatoriu să nu le desprinzi.

Cum sa procedezi?

Cel mai bun mod de a face față formării scabiei este de a lăsa crustele în pace. Asta e. Mingea este în curtea corpului tău acum; rolul tău este să te asiguri că se vindecă cu cat mai puțin efort posibil.Așteptați ca scabia să cadă sau să plece singură. Ar trebui să dispară în 2 săptămâni. Desigur, puteți suferi o îndepărtare a tatuajului cu laser și nu aveți Coji.

  1. Hiperpigmentarea / Hipopigmentarea


Pe măsură ce parcurgeți îndepărtarea tatuajelor cu ajutorul laserului, poate veți observa modificări ușoare sau distincte ale pielii din sau în jurul zonei țintă. Deși acest lucru pare alarmant, nu aveți de ce să vă faceți griji, deoarece schimbările în pigmentarea pielii sunt obișnuite atunci când este implicată îndepărtarea tatuajului.

 

Factori

Decolorarea pielii este clasificată în 2: hiperpigmentare și hipopigmentare.În hiperpigmentare, veți observa pete de piele întunecată – adică pielea care are nuanțe mai închise decât culoarea inițială. În hipopigmentare, apare opusul. Apar petele de piele luminată, ceea ce înseamnă că este într-o nuanță mai deschisă decât tonul pielii tale.Aceste modificări legate de pigmenți se produc din cauza diferitelor lungimi de undă ușoare prezente în laser. Laserul nu dizolvă doar pigmenții de cerneală din piele, ci afectează și producția de melanină a pielii.Melanina este un pigment natural care se găsește atât în ​​structurile umane, cât și în cele animale, precum in piele și păr. Cu cât conținutul de melanină este mai mare, cu atât este mai mare probabilitatea ca pielea să aibă reacții adverse la procedură.

Procedura


Hiperpigmentarea și hipopigmentarea nu pun viața în pericol și nici nu au un impact direct asupra sănătății tale. Decolorarea poate fi destul de deranjantă de privit, dar, în afară de asta, nu ește motiv de îngrijorare. Efectele sunt temporare, dar se vor întâmpla în cazurile în care credeți că trebuie să acoperiți patch-urile cu diferite culori. Din fericire, aceste schimbări în culoarea pielii se vor rezolva în cele din urmă. Rețineți că poate dura luni, uneori chiar ani, pentru ca culoarea pielii dvs. să revină la normal. Au existat și cazuri în care schimbarea pigmentului nu a dispărut niciodată (persoane cu foto tipul V si VI).

Concluzie

Eliminarea tatuajului cu laser este o procedură sigură și reglementată, dar nu este 100% fără riscuri. Înainte de a urma procedura, asigurați-vă că rețineți aceste 6 efecte secundare pe care este posibil sa intampinati.

 

 

TATTOO OFF

contact@stergeretatuaje.ro

Jean Jean

Profesionalism. Stie ce face. Recomand!

INDEPARTARE TATUAJ CU LASER- INFORMATII PRINCIPALE